Webshopevent Flavourites Live! van start


Webshopevent Flavourites Live! van start
In de Kromhouthal in Amsterdam-Noord is vanmorgen de vierde editie van het webshopevent Flavourites Live! van start gegaan. Meer dan 160 webshops verkopen hier in ‘pop-up stores’ live hun producten. Nieuw dit jaar is de toevoeging van Flavourites Live! Business, waar eigenaren (in spé) van kleine tot middelgrote webshops informatie krijgen over het runnen van een webshop.Bijzonder productaanbod
Ruim 160 webshops die normaal gesproken alleen online te bezoeken zijn, openen vanaf vandaag tot en met aanstaande zondag hun deuren om op die manier in direct contact te komen met hun bezoekers. Fashion, interieuraccessoires, kinderspullen en modeaccessoires zijn de meest verkochte producten. Naar verwacht zullen de bezoekers op Flavourites Live! massaal hun inkopen doen voor de feestdagen en inspiratie opdoen voor een later online shopmoment. Op Twitter is #flavlive12 al wekenlang onderwerp van gesprek voor zowel deelnemers als vele bezoekers. Vooral de creatief ingerichte stands en het bijzondere productaanbod dat deze drie dagen niet alleen online, maar ook offline te koop is zijn voor veel mensen de reden om het shopevent te bezoeken. Mediapartners Flair en Fabulous Mama zijn op creatieve wijze aanwezig, net als sponsors Crystal Clear, Volvo en Thuiswinkel.org. Daarnaast kunnen bezoekers creatieve workshops volgen en culinair genieten.
Business event
Nieuw dit jaar is de toevoeging van Flavourites Live! Business, dat op vrijdag 23 en zaterdag 24 november plaatsvindt. Webshopeigenaren en andere geïnteresseerden kunnen op de eerste etage van de fabriekshal kennismaken met een twintigtal door Flavourites geselecteerde bedrijven en deskundigen uit de e-commerce. Deze deelnemers richten zich vooral op het kleine tot middelgrote segment en hebben specialisaties als online PR en marketing, verzending en opslag en fotografie. Daarnaast worden er workshops en presentaties gegeven door onder meer feminine marketing-specialist Mabel Nummerdor en Tineke Sluiter van de webshop Orangebag.nl. Met Flavourites Live! Business voorzien initiatiefnemers Natascha Klootsema en Marije M. Mulder in de behoefte van vele (hoofdzakelijk vrouwelijke) webshopeigenaren van kleine tot middelgrote webshops. Natascha Klootsema: “Deze webshops zijn vaak eenmanszaken. Als eigenaar moet je van alle markten thuis zijn: van inkoop tot klantenservice, van social media tot PR. Wil je een goede, succesvolle webshop in de markt zetten, dan is hulp van een professional van groot belang. Op Flavourites Live! Business brengen wij vragers en aanbieders samen.
Meer info
Flavourites Live! is geopend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november 2012 van 10.00 tot 18.00 uur. Flavourites Live! Business vindt alleen op vrijdag en zaterdag plaats. Entreekaarten kosten € 12,50 aan de deur. Op Flavouriteslive.nl is de deelnemerslijst, het workshopprogramma en het laatste nieuws te vinden.